www.5ghz.gr

AWMN Open Forums
It is currently Sun Sep 05, 2010 9:46 pm

All times are UTC + 2 hours

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: R52Hn
PostPosted: Sun Mar 21, 2010 12:06 pm 
5GHz Maniac

Πήρα και δοκίμασα αυτή την καταπληκτική καρτούλα! Θα αντικαταστήσει σιγά - σιγά ΟΛΕΣ τις κάρτες στους routers που διαχειρίζομαι και στους νέους επαγγελματικούς.

Με ΜΙΑ κάρτα κάνεις ΟΛΕΣ τις δουλειές και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μάλιστα. Με ΜΙΑ εξαίρεση μόνο: Η R5H φτάνει μέχρι τους 70 C και έχει μεγαλύτερο ενσωματωμένο ψυγείο, ενώ η R52Hn μέχρι 60 C. Φτάνει όμως μέχρι τους -50 C προς τα κάτω!

Πλεονεκτήματα:

1- MMCX connectors. Απώλειες, αξιοπιστία, και τιμή του pigtail/connector ΕΚΤΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ. MMCX = 0.4 db / 20 cm, ufl = 1.4 χωρίς να βάλουμε τις απώλειες του ίδιου του connector. Τα καλύτερα pigtails είναι του wireless.gr 20 cm/female (bulk) και του aerial το 20cm/male. Έχουν και τα δύο χοντρό RG καλώδιο.

2- ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ σε ΟΛΕΣ τις μπάντες/modes. -80 dbm σε A/54Mbps, 9 db καλύτερα από μιά CM9, 5 από την R5H! Ακόμα και το AP σας σε Β θα αναβαθμιστεί (-93/11Mbps). Τσεκαρισμένα.

3- N ready. Mixed A/N mode γιά δοκιμές και σύνδεση 2+ διαφορετικών πελατών.

4- High power γιά τα transatlantic backbone link μας! Έκανα δοκιμή με 2 32άρες grid σε 6.5 χιλιόμετρα μέσα από πολυκατοικίες και δούλεψε σε Α με -83 και 36-48 Mbps ακατέβατα! (do not try it at home!). Στην ίδια θέση 2 Bullets παίζαν-δεν-παίζαν σε 6-9 Mbps.

5- +/- 10 KV ESD protection.

6- Φτηνότερη από την R5H. Τα 12 ευρώ παραπάνω από τις R52/CM9 κλπ., είναι πολύ λιγότερα λόγω της διαφοράς του MMCX pigtail από ένα -καλό- ufl αντίστοιχο.

7- Μιά κάρτα γιά όλα στο inventory.

8- Μεγαλύτερο μήκος, αλλά χωράει ακριβώς στον τετραπλό adapter της mikrotik (ουφ).

Έχω και την υποψία ότι τραβάει και λιγότερο ρεύμα με χαμηλή κίνηση (λένε 0.4 watts idle).

Δεν μέτρησα ακόμα πόσες τέτοιες αντέχει ένα RB433AH σε full 150/300 Mbps... Θα δοκιμάσω σύντομα με απλές κεραίες (72.2/150) και ένα link.

Μέχρι που αγόρασα την πρώτη μου άδεια L4 (εκτός από τα έτοιμα RB) γιά να στήσω έναν ρouter σε PC (θέλει version 4 η άτοιμη, τι να κάνουμε...).

Marvelous!

Profile Email  

Post subject: Re: R52Hn
PostPosted: Mon Mar 22, 2010 1:49 am 
Μαστόρι

dalex wrote:
Έχω και την υποψία ότι τραβάει και λιγότερο ρεύμα με χαμηλή κίνηση (λένε 0.4 watts idle).

Φοβάμαι ότι καίνε παραπάνω από τις απλές 802.11a σε μεγάλο φορτίο όμως....

Ενώ οι CM9 είχαν μέγιστη κατανάλωση κάτω από 1.4Watt, οι R52N μιλάνε για 2.5Watt.

Θα μου πεις σιγά την διαφορά, αλλά έλα που εγώ θέλω να στήσω κάπου με φωτοβολταϊκά και τα μετράω ένα ένα τα watt...

/ ip firewall filter
add chain=forward dst-address=10.19.138.0/24 action=drop comment="parte ta @@ mou" disabled=no

R.I.P. ALTEC TELECOMS
AWMN on Sale by ΔΣ

Profile  

Post subject: Re: R52Hn
PostPosted: Mon Mar 22, 2010 8:42 pm 
5GHz Maniac

Μιλάω πάντα σε σχέση με την R5H, η πλέμπα δεν μ' ενδιαφέρει πλέον!

Πλέμπα = ufl, commercial quality, etc.

Αλλά πρέπει να το δεις έτσι:

5 - 9 db καλύτερη ευαισθησία = 5 - 9 db χαμηλότερη ισχύς = καλύτερη κατανάλωση.

Γιαυτό λέω ότι είναι αχτύπητη.

papashark wrote:
dalex wrote:

Φοβάμαι ότι καίνε παραπάνω από τις απλές 802.11a σε μεγάλο φορτίο όμως....

Ενώ οι CM9 είχαν μέγιστη κατανάλωση κάτω από 1.4Watt, οι R52N μιλάνε για 2.5Watt.

Θα μου πεις σιγά την διαφορά, αλλά έλα που εγώ θέλω να στήσω κάπου με φωτοβολταϊκά και τα μετράω ένα ένα τα watt...

Profile Email  

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours